baby-swimming
Πώς να μάθετε το παιδί σας κολύμπι
July 5, 2016
780wres-pinakes
Καλλιτέχνης κάνει 780 ώρες για να ολοκληρώσει τους πίνακές του που μοιάζουν με φωτογραφίες
July 8, 2016

Oι διακοπές μας σε 30 χρόνια από τώρα

diakopes-se-30-xronia

Όλοι μας θέλουμε να μάθουμε τις εκπλήξεις μας περιμένουν στο μέλλον και ιδιαίτερα θέλουμε να μάθουμε τι ετοιμάζουν να φτιάξουν τα μεγάλα μυαλά της επιστήμης. Η φαντασία των επιστημόνων και των σχεδιαστών απλά δεν έχει όρια!

Κάποιες από αυτές τις ιδέες μας κίνησαν πραγματικά το ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας. Ποιος ξέρει μπορεί κάποια μέρα στο μέλλον αυτές οι ιδέες να γίνουν πραγματικότητα.

 

Το ιδανικό αερόπλοιο για ταξίδια

diakopes-se-30-xronia

Ο Eric Elmas σχεδίασε ένα οικολογικό και αθόρυβο αεροσκάφος με διάφανη οροφή, που θα επιτρέπει στους επιβάτες του να κάνουν ηλιοθεραπεία και να κάνουν κολύμπι κατά τη διάρκεια της πτήσης.

 

Οικολογική πόλη στο νερό

diakopes-se-30-xronia

Στο πρόβλημα της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, η απάντηση είναι η πλωτή οικολογική πόλη Λίλιπαντ (Lilypad) του Vincent Callebaut. Αυτή η υπέροχη πόλη θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 χιλιάδες κατοίκους και θα είναι ενεργειακά αυτόνομη μιας και θα αξιοποιεί πλήρως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

diakopes-se-30-xronia

Είναι μια πλήρης πόλη με χώρους εργασίας, εμπορικές περιοχές, χώρους χαλάρωσης και διασκέδασης. Αυτό το πρότζεκτ είναι ο καλύτερος τρόπος να ζήσει ο άνθρωπος σε αρμονία με τη φύση.

 

Ιπτάμενοι κήποι

diakopes-se-30-xronia

Όπως αποδείχθηκε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται ένα καθαρό και υγιή πλανήτη και αυτή η ιδέα είναι η ζωντανή απόδειξη. Αεροναυτική και φυτοκομία είναι οι δύο λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το φιλόδοξο πρότζεκτ από τον αρχιτέκτονα Vincent Callebaut. Ο ιπτάμενος κήπος με την ονομασία «hydrogenase» είναι ένα υβρίδιο ουρανοξύστη, αερόπλοιου, βιοαντιδραστήρα και κήπου.

 

Μπούμερανγκ

diakopes-se-30-xronia

Το πρότζεκτ «Μπούμερανγκ» είναι ένα οικολογικό πλωτό λιμάνι με ξενοδοχεία και κέντρα αναψυχής.

 

Σούπερ γιοτ

diakopes-se-30-xronia

Σύμφωνα με την Ιρακινή αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ στον σχεδιασμό αυτού του γιοτ την ενέπνευσε ο υποθαλάσσιος κόσμος. Μοιάζει να έχει έρθει στη γη από άλλο πλανήτη και διαθέτει δομή που μοιάζει με εξωσκελετό που συνδέει τα διαφορετικά καταστρώματα.

 

Πολυτελές αερόπλοιο

diakopes-se-30-xronia

Αυτό το αερόπλοιο μοιάζει να βγήκε από κάποια ταινία Star Wars. Ο στόχος του σχεδιαστή Mac Byers ήταν να σχεδιάσει ένα άνετο μέσο μεταφοράς, όπου οι επιβάτες του θα μπορούσαν να χαλαρώσουν πλήρως.

diakopes-se-30-xronia

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι πολύ φουτουριστικά. Ο άφθονος χώρος, τα φωτεινά χρώματα και η εντυπωσιακή θέα είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να σημειωθούν. Αυτό το πρότζεκτ μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τα αερόπλοια με μια νέα ματιά.

 

Τροπικό πλοίο

diakopes-se-30-xronia

Ένα πραγματικό θαύμα δημιούργησε η εταιρεία «Yacht Island Design» που εδρεύει στο Λονδίνο. Είναι ένα πραγματικό πλωτό τροπικό νησί το οποίο παρεμπιπτόντως έχει έναν καταρράκτη, μια πισίνα με διαφανή πυθμένα και ένα μικρό ηφαίστειο.

 

 

Streets of Monaco

diakopes-se-30-xronia

Ένα ακόμα πρότζεκτ της εταιρείας «Yacht Island Design» το οποίο είναι εμπνευσμένο από την πόλη του Μονακό. Είναι μια μικρογραφία της πόλης του Μονακό σε πλοιό και διαθέτει στο κατάστρωμά του αντίγραφα του περίφημου casino του Monaco, του φημισμένου Hotel de Paris, του Cafe de Paris, όπως επίσης και μια μινιατούρα της πίστας του Monaco.

 

Γιγάντια πόλη-πλοίο

diakopes-se-30-xronia

Τι θα λέγατε για μια τεράστια πλωτή πόλη; Αυτό ειναι το πρότζεκτ «Atlantis II», το οποίο σε μέγεθος μπορεί να συγκριθεί με το Central Park στη Νέα Υόρκη. Η ιδέα είναι απλά εντυπωσιακή!

 

Πράσινο νησί για τον καθαρισμό νερού

diakopes-se-30-xronia

Το Physalia είναι ένας πλωτός κήπος σχεδιασμένος για τον καθαρισμό των Ευρωπαϊκών υδάτων. Το πλοίο θα είναι εφοδιασμένο με βιοφίλτρα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των κήπων εντός του πλοίου.

diakopes-se-30-xronia

Αυτό το πράσινο νησί θα είναι το τέλειο μέρος για τους ανθρώπους που αναζητούν λίγη χαλάρωση και ξεκούραση.

Πηγή: tilestwra.com