άντρες και αμηχανία
Πότε οι άνδρες νιώθουν άβολα;
October 20, 2015
Οι κίνδυνοι από το eyeliner για τα μάτια σας – Πώς να τους αποφύγετε
October 20, 2015

Open Space Technology: “Τεχνολογία ανοικτού χώρου”

Το φως είναι  η μόνη σταθερά στο σύμπαν. Εμείς, εδώ στο μικρό γαλάζιο πλανήτη μας, έχουμε βρει  πολλούς  τρόπους  να το διαχειριζόμαστε.  Σε κάποιες περιπτώσεις με πολύ απλό τρόπο, σε κάποιες άλλες με χρήση προηγμένης τεχνολογίας.

Ίσως η πιο απλή διαχείριση του φωτός είναι η δημιουργία σκιάς. Όμως, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τη διαφορά στο αποτέλεσμα την κάνει η τεχνολογία.

Η πιο προηγμένη τεχνολογία έρχεται από την κορυφαία markilux, που πάντα παρουσιάζει καινοτομίες εντυπωσιακά πρακτικές. Αυτή είναι που εφαρμόζει Open SPACE TECHNOLOGY για να δημιουργήσει συστήματα σκίασης που είναι πραγματικά έργα τέχνης.

Κορυφαίο παράδειγμα είναι το σύστημα σκίασης ΜΧ-1. Δεν είναι μόνο η προηγμένη, “διαστημική” τεχνολογία και το design του, αλλά και η απόλυτη αναβάθμιση κάθε ανοικτού χώρου του σπιτιού σας που σας εξασφαλίζει.

markilux mx1 2Το ΜΧ-1 κρύβει  σειρά από εκπλήξεις. Κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, χωρίς όμως να σε προϊδεάζει για τη συνέχεια. Αυτό που βλέπεις στον τοίχο είναι ένας κομψός μεταλλικός σχεδόν κύλινδρος. Είναι ουσιαστικά το σύστημα που σε κλειστή θέση χρησιμεύει σαν στέγαστρο. Βέβαια, διατίθεται σε κάθε χρωματικό συνδυασμό κασέτας – πρόσοψης – τεντόπανου. Έτσι, η γερμανική αντίληψη για την “ποικιλία” προσφέρει εκατοντάδες συνδυασμούς, ώστε να υπάρχει τέλεια αισθητική ενσωμάτωση στο χώρο.

Κι αρχίζει η μεταμόρφωση. Είτε με εντολή από το ασύρματο χειριστήριο ή το διακόπτη, είτε γιατί ενεργοποιείται ο μηχανισμός από τον αισθητήρα φωτός, αέρα ή βροχής…. Μεταλλικοί αναδιπλούμενοι βραχίονες ξεδιπλώνονται γοργά μέσα από τη θήκη. Σε ελάχιστο χρόνο, ένα τεράστιο πανί – ακόμα και 28 τ.μ. έχει ξεδιπλωθεί. Η κλίση της επιφάνειας σκίασης μεταβάλλεται από 5 έως και 25 μοίρες. Από την κάτω άκρη του συστήματος ένα επιπρόσθετο σκίαστρο κατεβαίνει κάθετα  έως και 170 εκ. Υπάρχει η δυνατότητα φωτισμού με led spot στο επάνω και/ή κάτω μέρος  της κασέτας, εσωτερικά  στην κασέτα με μπάρα led ή spot, αλλά και στην πρόσοψη της κασέτας.markilux mx1 3

Όλα αυτά είναι στοιχεία που τελικά μετατρέπουν κάθε ανοικτό χώρο του σπιτιού σας – βεράντα, μπαλκόνι, κήπο – σε ένα υπέροχο living room. Το σύστημα αιχμαλωτίζει  τα βλέμματα αφού συνδυάζει την εμφάνιση με τη λειτουργικότητα, και δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα χάρη  στο φωτισμό που πηγάζει πραγματικά από παντού. Η markilux ανεβάζει τον πήχυ ακόμα περισσότερο εφαρμόζοντας την τεχνολογία silentec στο μοτέρ του συστήματος ώστε να μειώσει στο ελάχιστο το θόρυβο εν ώρα κίνησης του συστήματος.