10pragmata-2007
10 πράματα που δεν είχαμε τα Χριστούγεννα του 2007 (εκτός από κρίση)
December 26, 2017
mars_china_village
Ένα ‘Αρειανό χωριό’ χτίζεται στη νοτιοδυτική Κίνα
December 28, 2017

Αυτά τα βιβλία θα σας αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε

vivlia-skepsi

Η ιστοσελίδα LifeSpan παρουσιάζει 10 κλασικά βιβλία που θα σας κάνουν να δείτε τον κόσμο διαφορετικά :

«Οταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», Χάρπερ Λι

Κλασικό της σύγχρονης Αμερικάνικης Λογοτεχνίας,  κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ.Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1960 αναφέρεται σε μία ιστορία που συνέβη κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα της στην ηλικία των 10 ετών και κέρδισε τις καρδιές των αναγνωστών με τη ζεστασιά και το χιούμορ του, ενώ ταυτόχρονα, αγγίζει τα σοβαρά θέματα του βιασμού και της φυλετικής ανισότητας.

«Η Δίκη», Φραντς Κάφκα

Από  τα πιο γνωστά έργα του  πιο σημαντικού συγγραφέα του 20ου αιώνα. Αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που συνελήφθη και διώκεται για ένα έγκλημα που δεν αποκαλύπτεται ούτε στον ίδιο ούτε στον αναγνώστη.

«Φύλακας στη Σίκαλη», Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

Γραμμένο το 1951, πραγματεύεται θέματα όπως το εφηβικό άγχος και η αποξένωση. Οι Times  συμπεριέλαβαν  το μυθιστόρημα μεταξύ των 100 καλύτερων έργων της αγγλικής γλώσσας από το 1923.

«Οι αδελφοί Καραμαζώφ», Φίοντορ Ντοστογιέφσκι

Ένα παθιασμένο φιλοσοφικό μυθιστόρημα  για τη Ρωσία του 19ου αιώνα που μπαίνει βαθιά σε συζητήσεις για το θεό.  Χρειάστηκε  περίπου 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

 

«Αμλετ», Ουίλιαμ Σαίξπιρ

Η πιο δημοφιλής τραγωδία του Σαίξπηρ  πραγματεύεται την προσπάθεια του νεαρού πρίγκιπα να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του από τον σφετεριστή θείο του και τη μητέρα του Γερτρούδη.

«Αννα Καρένινα», Λέων Τολστόι

Ενα  σπαρακτικό μυθιστόρημα  που αφηγείται την τραγική ερωτική σχέση ανάμεσα στην επαναστατική Αννα και τον ελκυστικό αξιωματικό Βρόνσκι στη Ρωσία του 19ου αιώνα.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερί

 

Μια τρυφερή νουβέλα που γράφτηκε από τον Γάλλο αριστοκράτη, ποιητή, συγγραφέα και αεροπόρο Εξυπερί. Μιλάει για την περιέργεια, την ομορφιά, την αγάπη και την απώλεια μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού πρίγκιπα.

 

 

«Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Μια ιστορία θριάμβου και καταστροφής , γέννησης και θανάτου, χαράς και απόγνωσης μέσα σε μία μυθική πόλη. Το έργο είναι ένα αριστούργημα της τέχνης της μυθοπλασίας.

 

«Θαυμαστός καινούργιος κόσμος», Αλντους Χάξλεϊ

Ενα από τα πιο μαγευτικά και «ύπουλα» έργα της λογοτεχνίας που γράφτηκε ποτέ. Ο κόσμος που περιγράφει ο Χάξλεϊ είναι ένας «ιδανικός εφιάλτης». Η ευτυχία συνδέεται με την κατανάλωση μαζικά παραγόμενων αγαθών και το επιπόλαιο σεξ. Το 1999, η σύγχρονη βιβλιοθήκη κατέταξε το συγκεκριμένο έργο 5ο στον κατάλογο των 100 καλύτερων μυθιστορημάτων της αγγλικής γλώσσας του 20ου αιώνα.

«1984», Τζορτζ Οργουελ

Το έργο την εποχή που γράφτηκε ξεκίνησε ως ένα δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ο Οργουελικός εφιάλτης γίνεται όλο και πιο πραγματικός στις μέρες  μας.

antikleidi.com