άγαλμα darth vader
Ο Λένιν που έγινε… Darth Vader
March 28, 2016
ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία
Οι Aνθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία σε 16 μαγικές εικόνες
March 31, 2016

Νέες ευκαιρίες για τυφλούς χρήστες tablet

τάμπλετ για τυφλούς

Ας υποθέσουμε πως έχετε ένα τάμπλετ το οποίο εμφανίζει μόνο μία αράδα του κειμένου την φορά. Φανταστείτε πόσο απελπιστικό θα ήταν αν θέλατε να διαβάσετε ολόκληρο βιβλίο…

Αυτό είναι ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα με μειωμένη όραση. Χάρη στη νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όμως, το ολοσέλιδο τάμπλετ με κώδικα braille και με δυνατότητα ανανέωσης, σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

Η οθόνη του πρωτοποριακού αυτού tablet είναι προγραμματισμένη να εμφανίζει τα κείμενα με τη μέθοδο Braille πιάνοντας όλη την επιφάνεια. Χρησιμοποιεί ανάγλυφες κουκκίδες  που αποτελούνται από φουσκάλες γεμάτες με υγρό ή αέρα. Φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν προκειμένου να εμφανιστεί το κείμενο.

Επιτέλους, οι τυφλοί χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν ολοσέλιδα κείμενα από το tablet αλλά και να χρησιμοποιούν χάρτες, γραφικά κ.λπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται νέα μέθοδος για τυφλούς στον χώρο της τεχνολογίας. Μέχρι τώρα, όμως οι ήδη υπάρχουσες συσκευές είναι μεγάλες σε μέγεθος και υπερβολικά ακριβές. Έτσι, με το νέο αυτό σύστημα το ανερχόμενο τάμπλετ θα είναι ελαφρύ και λεπτό για να μπορούν οι χρήστες να το κουβαλούν μαζί τους και το κόστος του υπολογίζεται κάτω από τα 1.000 δολάρια!

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο