open-air-film
Δωρεάν θερινό σινεμά στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι
June 28, 2017
diaf_antetok
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη
June 30, 2017

Αυτός ο ιάπωνας δύτης είναι φίλος με ένα ψάρι εδώ και 25 χρόνια!

psari-dyths

Ένας Ιάπωνας δύτης επισκέπτεται ένα ψάρι, το οποίο τυχαίνει να είναι ο καλύτερός του φίλος, εδώ και 25 χρόνια – και αυτό δεν είναι αστείο.

Ο Hiroyuki Arakawa είναι επιστάτης ενός υποθαλάσσιου λατρευτικού χώρου του σιντοϊσμού και κατεβαίνει στο βυθό καθημερινά.  Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, γνώρισε διάφορα θαλάσσια πλάσματα που ζούσαν γύρω από το ναό αλλά κυρίως, έγιναν φιλαράκια με ένα ασιατικό σαργό που ακού στο όνομα Yoriko.

Η όμορφη σχέση τους καταγράφηκε σε ένα βίντεο, στο οποίο βλέπουμε τον Arakawa να χαιρετάει το ψάρι με ένα φιλί.

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα έδειξε ότι τα ψάρια μπορούν να αναγνωρίσουν τα ανθρώπινα πρόσωπα – και αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν στο ψάρια δύο εικόνες ανθρώπινων προσώπων και τα εκπαίδευσαν έτσι ώστε να μπορούν να επιλέγουν μία από τις δύο με το να φτύνουν στην εικόνα.

Δήλωσε στο CNN ο Dr. Cait Newpor από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

“Οι ερευνητές αποφάσισαν να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα. Πήραν τις φωτογραφίες, τις έκαναν ασπρόμαυρες και εξισορρόπησαν το σχήμα του κεφαλιού. Θα πίστευε κανείς ότι αυτό θα μπερδέψει το ψάρι. Αλλά όχι, ήταν σε θέση να επιλέξουν το γνωστό πρόσωπο ακόμα και τότε – και μάλιστα με μεγαλύτερη  ακρίβεια, εώς και 86% !”

Αυτά τα νέα στοιχεία καθιστούν τη φιλία του Yoriko και του δύτη ακόμα πιο αξιόπιστη και ενδιαφέρουσα.