Είναι η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού. Δεν υφίσταται ελληνικό καλοκαίρι και παιδικές αναμνήσεις χωρίς το καρπούζι πρωταγωνιστή, συμφωνείς;
Δες παρακάτω το καρπούζι σε συνταγές που δεν είχες φανταστεί, αλμυρές και γλυκές!
Καρπούζι με αγγούρι και φέτα
Πιο δροσερό δεν γίνεται! Αυτά τα εντυπωσιακά πυργάκια είναι ό,τι πρέπει για μπουφέ ή ένα μικρό σνακ. Και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις φέτες καρπούζι και αγγούρι να βάλεις το ένα πάνω στο άλλο και να τα στολίσεις με λίγο φέτα και δυόσμο.
Χωριάτικη με καρπούζι
Η “Εθνική” μας σαλάτα σε καλοκαιρινή διάθεση και εμφάνιση! Χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια υλικα όπως και στην παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, μπορεί να συνοδέψει το κυρίως γεύμα σας.
Πικάντικο καρπούζι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C.
Τοποθετήστε τις φέτες του καρπουζιού σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τα φύλλα μέντας και μαζί με την κομμένη φέτα, απλώστε τα στις φέτες του καρπουζιού.
Ψεκάστε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Εάν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε καυτή σάλτσα, πασπαλίζουμε τις νιφάδες τσίλι τώρα. Ιδανικό για ένα χαλαρό μπάρμπεκιου!
Ψητό καρπούζι με μέλι, δυόσμο και ξινομυζήθρα
Συστατικά:
6 χοντρές φέτες καρπούζι
1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
6 κουταλιές γλυκού μέλι
6 κουταλιές του γλυκού ξινομυζήθρα
Οδηγίες:
Κόβουμε 6 χοντρές φέτες από ένα καρπούζι.
Ζεσταίνουμε καλά την ψησταριά μας ή το σχαροτήγανο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε από μία κουταλία ξινομυζήθρα μία κουταλιά μέλι και τον φρέσκο δυόσμο.