Το φαξ αρνείται να πεθάνει
December 17, 2018
Το on-line λεξικό Merriam- Webster ανακήρυξε τη λέξη της χρονιάς
December 19, 2018

Κιρσοί και ευρυαγγείες. Για σας που φροντίζετε για όλα!

ευρυαγγείες

Αφιερώνετε χρόνο για το σώμα σας. Προσέχετε τη διατροφή σας, την εμφάνισή σας , τον τρόπο ζωής σας. Δεν αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να απαλλαγείτε  από ένα αισθητικό πρόβλημα όπως αυτό των ευρυαγγειών ή των κιρσών που είναι και θέμα υγείας;

Δείτε παρακάτω πως…

Οι φλεβικές παθήσεις αφορούν σχεδόν κάθεενήλικα.Ο ένας στους 4 έχει κιρσούς, 8 στις 10 γυναίκες έχουν ευρυαγγείες. Η Αγγειοχειρουργική όμως  έχει κάνει άλματα.

… Πολύ δε πρόσφατα επικεντρώθηκε στις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων. Σήμερα μιλάμε για τεράστιες προόδους στην κατανόηση του προβλήματος, τη διάγνωση αλλά και την αντιμετώπισή τους.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η καλύτερη υγεία, η καλύτερη εμφάνιση, η καλύτερη ποιότητα ζωής σας. Πολύ πιο εύκολα, με  άμεσα αποτελέσματα και με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Όποια και αν είναι η φλεβική σας πάθηση αντιμετωπίζεται σε 4 βήματα:

Η σωστή αρχική διάγνωση προβλέπει λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού, με προσεκτική καταγραφή των συμπτωμάτων, κι ολοκληρωμένη κλινική εξέταση που περιλαμβάνει Επισκόπηση και Ψηλάφηση.

Σε κάθε περίπτωση φλεβικών παθήσεων στα κάτω άκρα, η διάγνωση περιλαμβάνει απαραίτητα και τη διενέργεια εξειδικευμένου triplex φλεβών κι αιμοδυναμική μελέτη. Μόνον έτσι διασφαλίζεται η διάγνωση αλλά και υπάρχουν δεδομένα για το επόμενο στάδιο.

Η πρώτη επίσκεψη ολοκληρώνεται με την πλήρη κι αναλυτική ενημέρωση του ασθενή. Ποια είναι η πάθησή του, πώς αντιμετωπίζεται, τι θα συμβεί αν δεν αντιμετωπιστεί, ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία, ποια αποτελέσματα μπορεί να προσδοκά με φωτογραφίες από ανάλογες περιπτώσεις που ο ιατρός έχει αντιμετωπίσει επιτυχημένα.

Σχεδιασμός θεραπείας

Ο σχεδιασμός της θεραπείας βασίζεται στη διάγνωση αλλά προϋποθέτει ο αγγειοχειρουργός σας να γνωρίζει τις σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές και να έχει εμπειρία σε όλες τις σύγχρονες, ενδοφλεβικές ή μη, επεμβατικές μεθόδους.

Τώρα πια η επέμβαση κατά των κιρσών γίνεται κατά κανόνα χωρίς γενική αναισθησία, χωρίς επισκληρίδιο, χωρίς καν μέθη – κι επομένως είναι πολύ πιο ασφαλής η εφαρμογή της.

Κι ακόμα, μετά την επέμβαση κατά των κιρσών με τις σύγχρονες μεθόδους, ο ασθενής φεύγει αμέσως, περπατώντας, χωρίς πόνους, χωρίς να χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική έστω για μια ώρα. Επομένως, μπορεί να κάνει την επέμβαση ακόμα και σε μια εργάσιμη ημέρα !!!

Τεχνικά άρτια επέμβαση

Κατάλληλη εκπαίδευση κι εξειδικευμένη  εμπειρία είναι οι απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις για μια τεχνικά άρτια επέμβαση. Από την απλούστερη σκληροθεραπεία μέχρι την επίδεση μετά από μικροφλεβεκτομές  και τον εμβολισμό ή τη ναρθηκοποίηση φλεβών εσωτερικά της πυέλου. Η ενημέρωση μετά την επέμβαση είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως και η ενημέρωση για το πλάνο παρακολούθησης.

Παρακολούθηση

Η παρακολούθηση του ασθενή μετά τηνεπέμβαση έχει την αξία της πρόληψης, ειδικά αν λάβετε υπ’ όψιν ότι οι φλεβικέςπαθήσεις στα κάτω άκρα έχουν συνήθως γενετικά αίτια. Άλλωστε, η εξέλιξη μιαςπάθησης μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου άλλου προβλήματος, όπως π.χ. η υποτροπήτων κιρσών στα κάτω άκρα – σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα – μπορεί να οδηγήσειστη διάγνωση Συνδρόμου Πυελικής Συμφόρησης.

Ποιο είναι τώρα το επόμενο βήμα σας;

Από την πλευρά σας, το επόμενο αποφασιστικό και καθοριστικό βήμα είναι η επιλογή του ιατρού τον οποίο θα εμπιστευτείτε για τη θεραπεία σας. Ο ιατρός σας πρέπει να έχει ειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις, σωστή εκπαίδευση, εμπειρία, καλά εξοπλισμένο ιατρείο.

Και μην ξεχνάτε η καλύτερη στιγμή για την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων  είναι τώρα. Δεν υπάρχει άλλωστε κανένας λόγος για άλλη αναβολή.