Δυσπεψία: Ολοι οι τρόποι να απαλλαγείτε
April 24, 2018
Υβρίδιο εγκεφάλου από άνθρωπο και ποντίκι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά!
April 25, 2018

Φλεβικές παθήσεις και εγκυμοσύνη

φλεβικές παθήσεις στην εγκυμοσύνη

Αυτό που τόσο περιμένατε και ονειρευόσαστε πραγματοποιήθηκε.Επιτέλους, το μωράκι σας μπήκε στη ζωή σας. Zείτε τις πιο μεγάλες σας στιγμές που μπορεί  να είναι και οι πιο όμορφες, με την ομορφιά να ξεκινάει πρώτα-πρώτα από εσάς, από τον εαυτό σας. Αφιερώνετε το μέγιστο της φροντίδας στο μωράκι σας, αξίζει όμως να αφιερώσετε φροντίδα και χρόνο για εσάς, γιατί εκτός από μια υπέροχη μαμά είστε και γυναίκα και σύζυγος που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. 

Ούτε και τώρα.

Πέρασαν 6 μήνες από την εγκυμοσύνη σας; Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε…κάτι για σας!

Είναι πολύ πιθανό κατά τη  διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ,να έχετε αποκτήσει ευρυαγγείες και κιρσούς. Κανένα πρόβλημα και θα δείτε παρακάτω γιατί. Οι κιρσοί  συνήθως υποστρέφουν σε μεγάλο βαθμό μέσα στους πρώτους 6 μήνες ενώ οι ευρυαγγείες  συνήθως δεν υποστρέφουν πλήρως. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν χρειαστεί να δεχθείτε θεραπεία για κιρσούς κι ευρυαγγείες, αυτό θα γίνει τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον τοκετό. Και στο σημείο αυτό χρειάζεται να διευκρινήσουμε τα εξής.

 Αν έχετε κιρσούς, πρέπει να ξέρετε ότι, στην αρχή  μπορεί να είναι μόνο αισθητικό το πρόβλημα, αλλά με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν συνιστά λόγο για να σας ανησυχεί και να σας εμποδίζει να απολαμβάνετε τη συγκεκριμένη φάση της ζωής σας αφού  η αντιμετώπισή των κιρσών γίνεναι πλέον εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπως laser, steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές , στις περισσότερες περιπτώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ασφαλής διάγνωση με triplex φλεβών κι αιμοδυναμικός έλεγχος.

Η επέμβαση γίνεται από αγγειοχειρουργό εξειδικευμένο στις σύγχρονες τεχνικές  με τοπική αναισθησία, χωρίς γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο, ούτε καν μέθη.Και το πιο σημαντικό… Αμέσως μετά την επέμβαση,  σηκώνεστε κανονικά  και περπατάτε, χωρίς πόνους και χωρίς να χρειάζεται καθόλου η παραμονή σας στην κλινική. Και επειδή θέλετε να είστε απόλυτα ενημερωμένες να σας διευκρινήσουμε ότι η μέθοδος   που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για τη θεραπεία των ευρυαγγειών είναι η σκληροθεραπεία. Δηλαδή, η έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών στις φλέβες που βρίσκονται μέσα και κάτω από το δέρμα.

Όμορφα πόδια όπως και πριν

Με λίγη υπομονή και μια μικρή πίστωση χρόνου τα πόδια σας θα είναι πάλι όπως πριν. Και αυτό γιατί η επίδραση των σημερινών φαρμάκων στο εσωτερικό της φλέβας είναι άμεση – μπορεί να παρατηρήσουμε την ευρυαγγεία να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας. Το συνολικό της όμως αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό μετά από 4 ως 6 εβδομάδες. Aυτός είναι και ο λόγος που δεν χρειάζεται να επαναληφθεί μια συνεδρία στην ίδια περιοχή ,νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα.

Για να είστε σίγουρες με την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων, πρέπει να είστε σίγουρες με τον Ιατρό σας 

Το κείμενο αυτό γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανάσιου Σιαφάκα , επιστημονικού υπεύθυνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr

Ο Αθανάσιος Σιαφάκας είναι Στρατιωτικός Ιατρός, εκ των κορυφαίων στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. 

Ακόμα, είναι ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργών, πλαστικών, δερματολόγων) στην εφαρμογή σκληροθεραπειών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Για αυτό μάθετε τα πάντα για τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς κι όλες τις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων στο www.veincenter.gr.